Friday, June 2, 2017

Steroidler ve Saç Dökülmesi

Steroidler ve Saç Dökülmesi

Birçok saç dökülmesi hekim ve uzmanları androjenik alopesinin (erkek tipi kellik) genel olarak DHT (dihidrotestosteron) yanı sıra diğer hormonal faktörlerden kaynaklandığına inanmaktadır. Bununla birlikte, DHT'nin birincil neden olduğu düşünülmektedir. DHT, hormonun belirli seviyelerine dayanamayacak şekilde genetik olarak programlanmamış olan saç folliküllerine bağlandığında oluşur. Bu iltihaplanma sürecinin saç dökmesine ve sonuçta süreç devam ederken dökülmeye başlamasına neden olur. Kısaca DHT saç dökülmesine neden olabilir. Bu genellikle yalnızca bir kişi saç dökülmesine yatkındır, bu herkesin endişe etmesi gereken bir şey değil.





Giriş


Çoğunuzun bildiği gibi, pek çok steroid türü ile olası yan etkilerden biri saç dökülmesidir. Tüm steroidler bunu olası bir yan etki olarak görmez, ancak birçoğu yapar. Saç dökülmesi hakkında endişelendiğiniz bir şey varsa o zaman karşı karşıya olduğunuz büyük bir karardır. Olası yan etkilerin tam ve doğru bir şekilde anlaşılması, yaptığınız her şeyde önemlidir. Saç dökülmesinin nasıl gerçekleştiğini anlamak son derece önemlidir ve aşağıda ayrıntılı olarak açıklanacaktır.


Steroidler saç dökülmesine neden olurlar?


Genetik olarak erkek tipi kelliklere yatkın bir kişi olduğunda, steroid kullanımı, vücutta DHT'nin daha yüksek seviyelerde bulunması nedeniyle olası saç dökülmesini muhtemelen hızlandıracaktır. Steroidlerin aslında saç dökülmesine neden olduğu yaygın bir yanılgı var, bu tamamen yanlış. Steroidler genetik olarak erkek tipi kelliklere neden olan folliküllere potansiyel saç dökülmesine neden olur. Anlamı, eğer saç dökülmesine meyilli değilseniz, kür  yaptığınızda endişelenmeniz gerekecek bir şeyiniz yok.



Hangi steroidler saç dökülmesine neden olur ?


Saç dökülmesine neden olduğu bilinen bazı steroidler bulunurken diğerleri bu riskleri taşımıyor. Esas olarak, androjenik bileşikler, hızlandırılmış genetik desen saç dökülmesi gibi DHT yan etkilerine neden olur. Saçlarından endişe duyuyorsanız kaçınılması gereken şeyler bunlar. Ne yazık ki, yağ yakıcı steroidlerin çoğu DHT bazlı; Dolayısıyla, kullanımla ilişkili olası yan etkilerden biri de saç dökülmesi olasılığıdır. Androjenik derecelendirme ne kadar yüksek olursa, genetik saç dökülmesi olasılığı o kadar yüksektir. Aşağıda, saç dökülmesine neden olma olasılığı en yüksek steroidlerin bir listesi verilmektedir:

    Winstrol (Stanozolol)
    Masteron
    Anavar (Oxandrolone)
    Primobolan (Metenolon)
    Anapolon (Oxymetholone)
    Trenbolone
    Dianabol (Metandrostenolon)
    Proviron (Mesterolon)

Daha az muhtemel, fakat yine de olası saç dökülmesi steroidleri:

    Testosteron
    Turinabol
    Deca Durabolin (Nandrolone Decanoate)
    Nandrolone Fenilpropiyonat (NPP)
    Boldenon (Ekipoise)



Listeden görebileceğiniz gibi, saç dökülmesinin en olası ihtimali DHT'ye dayalı steroidler ile oluşur. Yüksek ihtimaller listesindeki tek DHT olmayan steroidler trenbolon ve dianaboldir. Her ne kadar diğer steroidlerden daha az olasılıkları olmasına rağmen, birkaç kullanıcı arasında saç dökülmesine neden olan veya indüklediğini gösterdikleri gibi (% küçük yüzdeli) yüksek olasılık listesine hala aittirler. Bu anabolik steroidleri kullandığınızda saç dökülmesinin gerçekleşeceğine dair bir garanti yoktur. Bununla birlikte, bunlar, özellikle mevcut genetik koşulları olan bireylerde, süreci hızlandıracak veya geliştirecek olan steroidlerdir.
Saç vücut geliştiricisi kaybediyor



Steroid İle İlgili Saç Dökülmesini Önlemek Veya Kontrol Etmek


Önlemek veya steroid ile ilgili saç dökülmesi olasılığını düşürmek için, vücuda dolaşan mevcut DHT seviyelerini düşürmek gerekir. DHT'nin erkek tipi kelliklere yatkın olan saç folliküllerine yapışmasını engellemek önemlidir. Bu, steroid kullananlar için bir sorun olabilir, çünkü bisiklet sürerken vücuda aşırı miktarda DHT dolaşıyor olabilir. Olası saç dökülmelerinin tedavisi ve kontrolü için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Olası tedavi yöntemlerinin bir listesini sağlayacağım sadece:

    Finasterid
    Minoksidil
    Dutasterid
    Proscar
    N2 Şampuan
    Azelex (Anti-DHT kremi)

Bunlar saç dökülmesinin tedavisinde en sık kullanılanlardır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanmadan önce, akıllıca seçin ve yan etkiler için iyice araştırın.


Sonuç


Vücuduna koyduğunuz herhangi bir şeyle olası ve / veya muhtemel yan etkileri bilmek son derece önemlidir. Ortaya çıkabilecek sorunları ve olası tedavi yöntemlerini anlamak hayati önem taşır. Saç dökülmesine yatkın veya endişe duyuyorsanız, herhangi bir steroid, özellikle de yukarıdaki listede bulunan steroid kullanmayı seçerken fazla dikkatli olunmalıdır. Dikkatli bir şekilde ilerleyin ve bir karar vermeden önce daima hazır olun.



Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.