Thursday, June 1, 2017

Steroidler Güvenli mi, Tehlikeli mi

Steroidler Güvenli mi, Tehlikeli mi

Az sayıda ilaç, anabolik / androjenik steroidlerin yaptığı damgalama türüne sahiptir. Bu ilaçları ortalama bir kişiye kullanma kararı ile bahsedersen, taahhüt etmek üzere olduğunuz fiziksel ve psikolojik riskler hakkında ders verebilirsiniz; Saçlarınızın nasıl düşebileceği, testislerinizin kaybolacağı veya steroidlerin kanseri olacağı. Veya belki de psikotik öfkenin kontrolsüz uyumlarına zihin kaybedersiniz ya da hayatı tehdit eden bir kalp krizi geçirirsiniz. Açıkçası, halka steroidler hakkında çok güçlü bir mesaj verildi: onlardan uzak durun, ölümcül ilaçlar. Bununla birlikte, aslında anabolik steroidler kullananlar genellikle bazı şeyleri çok farklı şekilde görürler. Medyada tehlikelerin aşırı derecede abartıldığına inanıyorlar ve izole bir steroid döngüsü nedeniyle ciddi yaralanma veya ölüm riski çok düşük. Hangi pozisyon doğrudur? Steroidler güvenli mi, tehlikelidir mi? Yoksa o kadar basit mi?

Taahhütlü steroid kullanıcı, son 50 yılda tıbbi literatürün gözden geçirilmesinin, bu ilaçların genel güvenlik profilinin oldukça elverişli olduğunu gösterecektir. Öte yandan steroid karşıtları, yasadışı bir kullanıcının sağlık durumlarında kullanılanlardan çok daha fazla steroid kullandığını ve bunları kullanan hastalardan çok daha büyük tehlikelere işaret ettiğini belirtti. Kim haklı? İzole edilen steroid kürü  gerçekten ciddi bir sağlık riski altında mı? Bu tartışmayı her zaman karıştıran bir şey, ilgili tıbbi araştırmaların eksikliğidir. Tıbbi etik, anabolik / androjenik steroidler (ilaç suiistimalini teşkil edebilir) ile yüksek dozda yapılan çalışmaların dizayn edilmesi ve onaylanması çok zordur. Klinik araştırmaların çok az bir kısmı, aslında, argümanın her iki tarafında yer alanlarla ilgili olarak görülebilecek ortamlar sağlar.



Bu bölümde, gerçek anlamda akut anabolik / androjenik steroid güvenliği incelemek için yüksek oranda alakalı görünen üç tıbbi çalışmayı inceliyoruz. Terapötik dozları değil, herhangi bir yasadışı steroid kullanıcısının kas kitlesi, mukavemet ve performansı iyileştirmek için yeterli olacağını düşünen bir supraaterapeutik düzey ve alım miktarı ile ilgilidirler. Aslında, bu araştırmalarda kullanılan dozajlar ve uygulama periyotları, daha agresif steroid kullanan vücut geliştiricilerinin ve kuvvetli atletlerin bazılarını yansıtmaktadır. İnsülin duyarlılığı, serum kolestrolü ve trigliserid, prostat spesifik antijen (PSA) seviyeleri ve karaciğer enzimleri de dahil olmak üzere bu üç araştırmada oldukça kapsamlı bir dizi sağlık işaretçisi değerlendirildi. Kullanılan protokoller nedeniyle, bu çalışmalar bize en azından izole edilmiş bir döngüyle ilişkili olarak anabolik / androjenik steroidlerin olumsuz sağlık etkisini değerlendirmek için oldukça iyi bir temel sağlar.

600 mg / hafta testosteron

Birincisi, çeşitli testosteron enanthate  dozlarının vücut kompozisyonu, kas büyüklüğü, mukavemet, güç, cinsel ve kognitif fonksiyonlar üzerine etkilerine bakan 2001 Temmuzunda American Journal of Physiology Endocrinology and Metabolism'de yayınlanan bir testosteron doz yanıt çalışmasıdır , Ve değişik sağlık belirtileri.329 Bu araştırmaya 18-35 yaşları arasında normal 61 erkek katılmıştır. Her biri 20 haftalık bir süre için haftada 25, 50, 125, 300 veya 600 miligram enjeksiyon alan beş gruba ayrıldı. Bu tedavi periyodunun öncesinde 4 haftalık bir kontrol (ilaçsız) periyot ve ardından 16 hafta iyileşme periyodu izledi.


 Güçlü ve yağsız vücut kitlesel kazanım işaretleri, 20 mg steroid tedavisi sırasında 600 mg'lık grubun ortalama 17 kilo yağsız kütle kazandığına göre, daha büyük dozlarda testosteron ile en büyük doz idi. Herhangi bir dozda prostat spesifik antijen (PSA), karaciğer enzimleri (karaciğer stres), cinsel aktivite veya bilişsel işlevsellik açısından önemli bir değişiklik yoktu. Belirtilen tek olumsuz özellik, 25 mg alanlar hariç, tüm gruplarda hafif HDL (iyi) kolestrol düşüşü idi. 600 mg'lık grupta en kötü 9 puanlık düşüş kaydedildi ve 20 haftalık tedaviden sonra hala 34 puan ortalaması alındı. Bu grup dışındaki tüm gruplar erkekler için normal referans aralıkta kaldı (40-59 puan).

600 mg / hafta Nandrolone

Ardından, HIV + erkekleri ile yapılan ve nandrolon dekanoat330'un yağsız kütle oluşturma etkilerini gösteren bir çalışmaya bakıyoruz. Bu araştırmaya 30 kişinin katıldığı ve her biri aynı haftalık bu ilacın dozunun aynı olduğu belirtildi. Yarım kişi, direnç eğitimi aldı ve böylece iki grup (eğitimli ve eğitimsiz) oluşturuldu. Dozlama takvimi ilk haftada 200 mg, ikincisinde 400 mg ve kalan 10 hafta zirve terapisi için 600 mg'dan başlanarak oldukça zordu.Hastalar yavaş yavaş ilaçtan çekilmek için dozlar 13 ila 16 haftalık bir sürede azaltıldı.

Potansiyel negatif metabolik değişiklikler, kolesterol ve lipit seviyeleri (HDL ve LDL'nin alt fraksiyonları dahil), trigliseridler, insülin duyarlılığı ve açlık glikoz seviyeleri dahil olmak üzere yakından incelendi. Burada kullanılan yüksek dozajlarda bile, toplam veya LDL kolestrol, trigliserit veya insülin duyarlılığında herhangi bir negatif değişiklik kaydedilmedi. Aslında, dayanıklılık egzersizine katılan grup, LDL parçacık büyüklüğü dağılımında, lipoprotein (a) seviyelerinde ve trigliserid değerlerinde belirgin iyileşmeler olduğunu fark etmiştir ve hepsi gelişmiş kardiyovasküler hastalık riskini göstermektedir. Karbohidrat metabolizması da bu grupta anlamlı olarak düzelmiştir. Bu çalışma sırasında kaydedilen tek olumsuz etki, testosteron çalışmasında belirtilene benzer şekilde HDL (iyi) kolesterol değerlerinde bir düşüş olmuştur ve her iki grup arasında 8-10 puanlık azalma kaydedilmiştir.

100 mg / gün Anapolon

Son olarak, güçlü oral steroid oxymetholone'a (Anapolon) bakan bir çalışma buluyoruz. Bu steroid, bir grup olarak hem çok saygı ve dikkatle davranan vücut geliştiricilerinin etrafındaki en tehlikeli ilaçlardan biri olarak düşünülüyor . Onların, bu soruşturmanın doz ve alım sürelerini aşarak gerçek dünya Anapolon kullanımının çok iyi bir temsilini oluşturduğunu bulmak yaygın değildir. Bu çalışma 65-80 yaş arasındaki 31 yaşlı erkeği kapsıyor. Erkekler 12 haftalık bir periyot için günde 50 mg, 100 mg veya plasebon alan her üç gruba ayrılmıştır. 

Yalın vücut kütlesi ve mukavemetindeki değişiklikler yanı sıra total, LDL ve HDL kolestrol düzeyleri, serum trigliseridleri, PSA (prostata özgü antijen) ve karaciğer enzimleri gibi yaygın güvenlik belirteçleri ölçüldü. Kas kütlesi ve mukavemet kazanımları, alınan dozaja göre yine sonuçlandı; sonuçta, haftada 125 mg veya 300 mg'ta 20 haftalık testosteron enanthate tedavisi ile belirtilen sonuçlara benzerdi (yaklaşık 6,4 ve 12 lb yağsız vücut kitlesi 50 mg ve 100 mg dozları). PSA, toplam veya LDL kolestrol değerleri veya açlık trigliseridlerinde önemli bir değişiklik yoktu; Bununla birlikte, HDL kolesterol değerlerinde belirgin bir düşüş vardı (sırasıyla 50 mg ve 100 mg gruplar için 19 ve 23 puan azalmıştır). Karaciğer enzimleri (transaminazlar AST ve ALT) yalnızca 100 mg grubunda artmıştı, ancak değişiklikler dramatik değildi ve karaciğer genişlemesi veya herhangi bir ciddi karaciğer rahatsızlığı eşlik etmedi.

Sonuç olarak

Yüz yirmi bir erkek, üç ila beş aylık periyotlarda orta ila yüksek doz steroid kullanımı içeren bu üç çalışmaya katıldı. Anabolik / androjenik steroid kullanımının muhalifleri için şok olabilir, ancak metabolik değişikliklerin ve sağlık risklerinin tarafsız bir şekilde değerlendirilmesi, herhangi bir önemli kısa vadeli tehlike göstermemektedir. Her üç olguda steroid kullanımının başlıca olumsuz etkisi, iyi (HDL) kolesterol değerlerinde bir azalmaydı ve kardiyovasküler hastalık gelişme riskini değerlendirirken meşru bir endişe kaynağıdır. Bununla birlikte, bu belirli risk faktöründe kısa süreli bir artış, kişinin sağlığına uzun vadede yapacağı somut bir hasar ile ilgili ise, belirsizdir. Ayrıca, eğer varsa (eğer varsa) kombine AAS kullanımı ve egzersize eşlik eden diğer pozitif metabolik değişiklikler tarafından telafi edilemeyeceği de bilinmemektedir.

Mantık, steroidlerin bu üç çalışmada kullanılanlara benzer parametreler altında izole edilmesinin sağlık için nispeten az risk oluşturması gerektiğini önermektedir. En azından, ılımlı bir ilaç dozu ile izole edilmiş bir siklusun, vücudunuzla birlikte Rus ruleti oynamakla aynı şey olduğunu iddia etmek son derece zordur, çünkü bu ilaçların kullanımına karşı yapılan çoğu medya kampanyası önermektedir. Ama hata yapmayın. Bu aynı çalışma sonuçları, sürekli olarak kan lipidlerinde pro-aterojenik değişikliklerin fiziksel veya performans artışı için gerekli dozlarla gösterildiğini ve uzun vadeli anabolik / androjenik steroid kötüye kullanımının kardiyovasküler sağlığa nasıl zarar verebileceğinin altını çizdi.


Referanslar:





Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.