Thursday, June 8, 2017

Steroid Kullanımı Ve Yan Etkileri Nedir ?

Steroid Kullanımı Ve Yan Etkileri Nedir ?

Son birkaç on yılda, anabolik androjenik steroidlerin popülerliği (yaygın olarak roids ve steroid olarak anılır) eşi olmayan yüksekliğe ulaşmıştır. Amerika Birleşik Devletleri'nde yalnızca 1 milyon ve 300 milyon kişinin bu ilaçları kötüye kullandıklarına inanılıyor. Bir zamanlar sadece vücut geliştiricileri ve haltercilerle ilişkilendirilen bu ilaçlar, her yaştan ve cinsiyete sahip kişilerle şimdi popülerlik kazanmaktadır.

Son yıllardaki araştırmalar, erkek öğrencilerin anabolik steroidleri kız öğrencilere göre daha sık kullandıklarını ve özellikle ergenlik çağında rekabet sporuna katılanlar tarafından anabolik androjenik steroid kullandıklarını göstermiştir. Ayrıca, bu son derece güçlü ilaçların, vücut geliştirme, halter, atış, diğer atletizm, bisiklet, beyzbol, güreş, karma dövüş sanatı, boks, futbol gibi profesyonel sporların birçok farklı türü erkek ve kadın tarafından kullanıldığı da gösterildi. , Ve kriket gibi pek çok sporun yönetim organlarının kuralları tarafından yasaklanmış olmasına rağmen.



Andrew, Parkinson tarafından yapılan bir araştırmaya göre; Nick A. Evans (2006) Spor ve Egzersiz Programında (American College of Sports Medicine) ortaya çıkan "Anabolik Androjenik Steroidler: 500 Kullanıcı Araştırması", steroid kullananların yüzde 78.4'ü rekabet gücü olmayan vücut geliştiricileri ve sporcu değildi Yüzde 13'ü, iğneleri yeniden kullanmak, iğneler paylaşmak ve çoklu dozlu tüpleri paylaşmak gibi güvensiz enjeksiyon uygulamalarına karıştığını bildirdi.

Farklı bir çalışmada, ankete katılan katılımcıların yüzde 99'unun halkın anabolik steroid kullanımının yan etkileri konusunda abartılı bir görüşe sahip olduğunu hissettikleri ortaya çıkmıştır [Cohen, J .; Collins, R ;; Darkes, J .; Gwartney, D. (2007). "Birleşik Devletler'de 1,955 erkek erişkin tıbbi olmayan anabolik steroid kullanıcısının demografik özellikleri, motivasyonları ve kullanım şekilleri." Çalışma ayrıca, tıbbi amaçlı olmayan anabolik steroid kullanan kişilerin daha yüksek bir istihdam oranına sahip olduklarını ortaya koydu Ve genel nüfustan daha yüksek bir hanehalkı geliri.



Steroidler Neden Kullanılır ?


Tıbbi amaçlar için anabolik steroidler: Steroidler, lösemi veya böbrek yetmezliği, özellikle aplastik anemi, büyüme geriliği, kanser ve AIDS gibi kronik israf koşulları ve ertelenmiş pubertasyondan dolayı hafif veya ağır sağlık komplikasyonlarının tedavisinde genellikle tıp uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir . Yalın vücut kütlesinin uyarılması ve yaşlı erkeklerde kemik kaybının önlenmesi ve yaşlı erkekler için libido geliştirilmesi ve cinsel kimlik bozukluğunun tedavisi için tavsiye edilebilirler. Anabolik androjenik steroidler, akut ve kronik yaralar, kısa boy, protein kilo kaybı, birincil veya ikincil hipogonadizm, ciddi yanıklar, kortikosteroidlerin uzun süreli kullanımına sekonder uzatılmış katabolik durum ve İnsan immün yetmezlik virüsü (örn. HIV) israf sendromu

Steroidler Pozitif Etkiler Kan Hacimleri: Steroidlerin kullanımı artmış Fosfokreatin (CP) sentezi ve kan hacminde bir artış ile bağlantılıdır. Birincil erkek cinsiyet hormonu olan testosteronun, kırmızı kemik iliğini stimüle ederek hemoglobin üretimini düzenleyen kırmızı kan hücrelerinin üretimini ve sayımını artırma potansiyeline sahip olduğu burada kayda değerdir. Hemoglobin seviyesindeki düzelme, vücudun oksijen taşıma kapasitesini daha da arttırarak, daha vasküler, daha sert ve daha görünen kaslara neden olur.

Steroidler Fosfokreatin Sentezini Geliştirir: Anabolik androjenik steroidlerin kullanımı esas olarak kasların kasılmaları harekete geçirmek için kullandığı yakıt olan Fosfokreatin (CP) sentezinde bir artış ile ilişkilidir. Kasılmaların olabilmesi için adenozin trifosfat (ATP), adenozin difosfat (ADP) olarak değiştirilmelidir; böylece kas kasılmalarını daha da artıran vücutta bir enerji salımı vardır. ADP'yi enerji kaynağına geri dönüştürmek için vücut tarafından ATP fosfokreatin gereklidir ve daha fazla fosfokreatin mevcut ise, Adenosin Difosfat'ın Adenozin Trifosfata yenilenmesi o kadar fazla olur ve kasların çalışma limiti artar. Artan fosfokreatin, aynı zamanda kas dokusunda protein depoları veya amino asitler ve hücresel glikojen düzeylerinde bir artış ile ilişkilidir ve tam olarak anabolik androjenik steroidlerin resme girdiği yerdir.

Steroidler Yağ ve Ağırlık Kaybına Yöneliktir: Steroidler, yağların dağılımı ve depolanması üzerinde olumlu bir etki yaratma eğilimindedir. Bu, besinlerin alınması ve insülin duyarlılığında bir iyileşme ile bağlantılı olan insülin miktarının azaltılması yoluyla yapılır. Bu olumlu özellikler, arttırılmış fosfokreatin sentezi hızı ve bir sporcunun kas hücrelerinin, karbonhidratlar gibi gıdojeni, glikozu ve amino asitler formundaki proteinleri besleyici maddeleri emmeye daha uygun hale gelmesine neden olan diğer metabolik faktörlerden kaynaklanmaktadır.


Anabolik steroidler, artmış kas kütlesi ve yağ azalması, vücut dismorfizminden mustarip insanlar (vücudun kendi bedeninde olmadığı düşünülen bir durum) dahil olmak üzere bu son derece güçlü ilaçların sayısız yararlarından yararlanmak için sporcular ve sporcular tarafından da kullanılır Ya da anoreksiyi tersine çevirmek (bir bireyin fiziksel olarak yeterince büyük veya güçlü görmediği bir durum.) Bu ilaçlar aynı zamanda geliştirilmiş protein sentezi, nitrojen tutma, dayanıklılık , Iyi olma ve yenilmez olma duygusu, saldırganlık ve yoğun egzersiz ve egzersiz oturumlarını ele alma becerisi Anabolik steroid kullanımı akran baskısı ya da başkalarının da bu ilaçları kullandığı ya da steroidler hakkında eksiksiz bilgi bulunmaması nedeniyle olabilir Stereoit kötüye kullanımının etkileri: Yüksek seviyeli güven, enerji, benlik saygısı, motivasyon ve heyecan veya ruh ve öfori değişikliklerini teşvik etmek için kullanılabilir.


Steroidler Neden Kötüye Kullanılır ?


Tıbbı tavsiyelerin yokluğunda veya ihlalinde anabolik androjenik steroidlerin yasal dışındaki amaçlarla veya taklit veya alt standart malların satın alınması ve kullanılması, sınırsız ve steroidlerin uzun süreli kullanımı dışında steroid kullanımı kötüye kullanılabilir ve geçici, geri döndürülebilir, Veya geri döndürülemez yan etkiler.

Steroid kullanımı ve steroid kötüye kullanımı arasındaki en büyük farklılıklardan birisi, steroidlerin kullanımı, ilaçların tıbbi amaçlarla kullanılması ve tıbbi önerilere göre kullanılması halinde genellikle steroidlerin kötüye kullanılması, yüzlerce mega dozun Daha fazla steroid almanın daha hızlı ve daha iyi sonuç verecek şekilde yanlış varsayım altında günde miligram. Dahası, bir steroid kullanıcısının uyarıcılar, depresanlar, ağrı kesiciler, anti-enflamatuar ilaçlar ve advers reaksiyonların şansını daha da artırabilecek diğer hormonları bir araya getirdiği durumlar olabilir. Yasadışı olarak üretilen veya kara pazarda işlem gören steroidler kontamine, yanlış etiketlenmiş veya sahte olabilir ve kaçınılması en iyisidir.

Oral steroidler kullanımdan sonra birkaç hafta algılanabilirken, enjekte edilen steroidler kullanımdan sonra birkaç ay boyunca tespit edilebilir.

Anabolik androjenik steroidlerin bazı yaygın ticari isimleri arasında Anavar, Anadrol, Deca durabolin, Dehidropiandrosteron (DHEA), Delatestryl, Dianabol, Dihydrolone, Durabolin, Dimetazin, Enoltestovis, Equipoise, Gamma Hidroksibütilat, Masteron, Maxibolin, Methatriol, Metiltestosteron, Parabolan, Primobolan, Quinolone, Therabolin, Trophobolene ve Winstrol ve argo terimlerin bazıları Gym Candy, Pumpers, İstifleyiciler, A'nın, Anabolikler, Arnolds, Bolins, Anabol, Toplar, Boğalar, Delatestry, Maxibolin, Ağırlık Eğitimcileri, Arnies, Dep- testosteron, Metiltestosteron , Rhoids ve Juice.
Steroid Kullanımı İşaretleri

Bu faktörler anabolik steroid kullanımının olası işaretleri olabilir:

    Telefon görüşmeleri daha özel hale gelir

    Notlarda düşüş

    Planları ve faaliyetleri unutuyor

    Açıklanamayan ve ani olarak spor salonunda çalışmak için dürtü

    Sivilceleri gizlemek için örtünme

    Kişisel ilişkilerdeki değişiklikler

    Postaya daha fazla paket gelir

    Odak veya konsantrasyon kaybı

    Eşya çalmak veya kaybetmek


Erkeklerde Anabolik Steroidlerin Yan Etkileri

Erkeklerde anabolik steroidlerin yan etkileri şunları içerir:

    Azalan sperm sayısı ve akışı (geçici)

    Testislerin küçülmesi (geçici)

    Kellik (Eğiliminiz varsa)

    Alın büyümesi

    Prostat kanseri riskinde artış

    Deri döküntüleri ve apseler ve kistler gibi enfeksiyonlar

    Omuzlardaki sırt kırıkları

    Alışılmadık derecede yağlı saçlar veya yağlı cilt

    İç eklemlerde gerinme izleri

    Jinekomasti veya göğüs gelişim

    Oynak dişler

    Kaslar ve tendonların yaralanma şansı yüksektir

    Renk kaybı veya idrardaki kan

    Aşırı iştahsızlıklar

    Sarılık veya cildin sararması

    Erektil disfonksiyon ve iktidarsızlık

    Vücutta normal testosteron üretiminde azalma

    Hepatit ve HIV / AIDS gibi kan yoluyla bulaşan enfeksiyonlar

    Tendrağın kopma riski artar


Kadınlarda Anabolik Steroidlerin Yan Etkileri


Anabolik steroidlerin kadınlardaki yan etkileri şunları içerir:

    Adet döngüsündeki değişiklikler

    Artan cinsel dürtü

    Sivilce

    Göğüslerin daralması

    Sürekli daha derin ses

    Yüz tüylerinin gelişimi

    Klitorisin genişlemesi

    Kadın hamile ise fetusa zarar verir.

    Pürüzlü cilt

    Uyku düzenini kesintiye uğratır

    Şişkinlik (yüz ve vücut) ve gece terleme

    Yatakta saç dökülmesi, duş, tarak veya fırça

    Hiperaktivite veya letarj

    Baş dönmesi


Hem erkek hem de kadın kullanıcılar için diğer fiziksel etkiler şunları içerebilir:


    Sıvı tutma

    Karaciğer hasarı

    Yağlı saçlar

    HDL'deki azalmalar (iyi kolesterol) ve LDL'deki artışlar (kötü kolesterol)

    Kan pıhtıları

    Ani kalp krizi, kalp krizi ve kardiyak aritmilere neden olabilecek kalbin yapısındaki değişiklikler

    Kardiyovasküler ve koroner arter hastalıkları

    Uyku sorunu

    Titreme, mide bulantısı ve kusma

    Kalıcı nefes nefese

    Şiddetli sivilce

    Ayakta şişme

    Karaciğer hastalığı ve hatta karaciğer kanseri

    Öfke, sinirlilik, kontrolsüz yüksek enerji (mani) veya yanlış inançlar (sanrılar)

    Depresyon ve ilgisizlik

    Konsantrasyon zorluğu

    Anoreksiya, uykusuzluk ve Baş ağrısı

    Endişe ve intihar eğilimi duyguları; Bağımlılığı ve geri çekilme belirtileri

    Kas ve eklem ağrısı

    Hepatik yetmezlik, miyokard enfarktüsü ve aritmiler




Steroid Kötüye Kullanımı Nasıl Önlenebilir?



Anabolik steroid istismarının görülme sıklığı, şu ipuçlarını ve önlemleri izleyerek önemli ölçüde azaltılabilir:

    Sağlık uzmanları, bu kişileri tanımlamak ve tedavi etmek için anabolik androjenik steroidlerin mevcut ve geçmişteki istismarının risk faktörlerini ve akut ve kronik belirtilerini ve belirtilerini tanımalıdır. Başka bir deyişle, birinci basamakta doktorlar, hemşireler, hekim asistanları ve zihinsel sağlık uzmanları ve anabolik steroid kullanan ya da kullanan bireylerin bakımında yer alan diğer tıbbi profesyoneller bu tür hastaları tanımalı ve tedavi etmeli ve farkındalık geliştirmelidir.

    Steroidlerin kullanımı, kalifiye bir tıp uygulayıcısı, tıbbi raporların ve tarihin dikkatli ve eksiksiz bir analizinden sonra böyle bir kullanımı tavsiye ettikten sonra daima yapılmalıdır.

    Böbrek / karaciğer hasarı, prostat kanseri, göğüs kanseri, testis kanseri, yüksek tansiyon, inme, HIV / AIDS ve depresyon gibi sağlık komplikasyonlarına maruz kalan kişiler bu ilaçları kullanmaktan kaçınmalıdır.

    Anabolik androjenik steroid kullanırken gebe, emziren veya gebe kalabilen çocuklara, kızlara ve kadınlara steroid kullanımı önerilmez.

    İlk dozun bilerek veya bilmeden cevapsız kalması durumunda, herhangi bir steroidin birden fazla dozunun asla alınmaması kuvvetle önerilir.

    Prim kalitesinde steroidlerin satın alınması her zaman geçerli bir reçete ile tanınmış, yasal bir steroid eczanesinden yapılmalıdır ve kullanım daima tıbbi tavsiyeye tam uymalıdır.

    Hiçbir zaman, son derece güçlü ilaçlar oldukları ve yaşamı tehdit eden komplikasyonlara yol açabileceğinden, başkalarına ait steroidler kullanılmalıdır.

    Anabolik steroid kullandıktan sonra herhangi bir yan etki veya anormallik yaşanırsa, kullanım derhal durdurulmalı ve bekleme, tereddüt veya korkmadan en erken zamanda tıbbi tavsiye aranmalıdır.

    Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve enfeksiyonlardan uzak durmak için iğnelerin ve şırıngaların paylaşımı gibi güvensiz yönetim tekniklerinden kaçınılmalıdır.

    Bir ilacı kullanmaya yönelik her karar gibi anabolik kullanmaya ilişkin karar, ilgili artı ve eksileri dikkatle ve derin bir şekilde anlayarak değerlendirilmelidir.




Related Articles

0 comments:

Post a Comment

Bazı Paylaşımlar

İletişim Formu

Name

Email *

Message *

Attenion-Dikkat

Disclaimer (Feragatname)


Web sitesinin yalnızca bilgi amaçlı olduğu ve web sitesi sahipleri ve operatörlerinin, site içeriği için tamamen veya kısmen hiçbir şekilde sorumlu olmadığı unutulmamalıdır. Sahipleri ve operatörleri yasadışı steroid kullanımından sorumlu değildir ve steroid kullanımını teşvik etmemektedir.


Web sitesi yalnızca kişisel, ticari olmayan kullanım için kullanılmalı ve metin, grafik, logo, resim, ses, video vb. Web sitesinin içeriği bu web sitesinin malıdır ve çoğaltılamaz, aktarılamaz veya dağıtılmamalıdır. izni. Bazı ülkelerde steroidlerle ilgili tüm satın alma, kullanma, yeniden satış, dağıtım ve tüm işlemlerin yasadışı olduğunu ve site ziyaretçilerinin tüm yasal ve sağlıkla ilgili komplikasyonlardan tamamen sorumlu olduğunu lütfen unutmayın.


Web sitemizi ziyaret edenler, siteye girerek, bu sitenin sağlayıcılarını, sahiplerini ve yaratıcılarını, doğabilecek herhangi bir sorumluluktan serbest bırakır ve deşarj eder. Açıkça burada verilmeyen herhangi bir hak saklıdır ve bu bildirimin içeriği herhangi bir zamanda, herhangi bir bildirimde bulunmaksızın, takdir yetkimiz dahilinde değiştirilebilir. Bu Sitenin kullanımı, Feragatnameyi, Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi ve herhangi bir şart veya yasal yetkiye sahip olmadan bunları kabul ettiğinizi gösterir.


Web sitesi yalnızca bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerine bağlantılar içerir ve bu bağlantılarla ilgili içerik veya herhangi bir şey teşvik etmemektik veya onaylamamaktayız. Bu web sitesinin ve sahiplerinin ve operatörlerinin gizlilik uygulamaları, faaliyetleri veya bu sitelerin içeriğinden hiçbir şekilde sorumlu değildir. Web sitemize erişerek, tam bir rıza göstermiş oluyorsunuz ve bu Web sitesinin sahipleri ve operatörlerinden düzenli olarak e-posta yoluyla bilgi almayı kabul ediyorsunuz.



Please note that the website is meant only for informational purposes and the website owners and operators are not in any way liable, in whole or in part, for the site content. The owners and operators are not responsible for illegal steroid use and do not promote the use of steroids.


The website should be used only for individual, non-commercial use and content of website, including text, graphics, logos, images, audio, video, etc. are property of this website and should not be reproduced, transferred, or distributed without written permission. Please note that the purchase, use, resale, distribution, and all actions related with steroids are illegal in some countries and site visitors are fully responsible for all legal and health complications.


The visitors to our website, by accessing the site, releases and discharges the providers, owners and creators of this site from any and all liability which might arise. Please note that any rights not expressly granted herein are reserved and the contents of this statement may be altered at any time, at our discretion, without any notice. Use of this Site indicates that you have read and agreed to our Disclaimer, Privacy policy, and terms of use and agree to them in full and without any conditions or legal authority.


The website contains links to other websites for the purpose of providing information only and we do not promote or endorse content or anything else in the respect of these links. This website and its owners and operators are not responsible in any way whatsoever for the privacy practices, activities or content of such sites. Even though we make every single effort to provide virus-free files, we do not guarantee uncorrupted files. By accessing our website, you provide complete consent and agrees to receive information via email from the owners and operators of this Website on a regular basis.